Supa asta cremă (sau „chowder’) este specifică zonelor de coastă, bogate în pește. Unii bucătari adaugă la ea și boabe de porumb, dar noi credem că rețeta de mai jos este perfectă fără. Plus că avem și o rețetă de chowder mexicano-american cu porumb și cartofi, deci să nu le amestecăm. Dar ce atâta vorbăraie, iată rețeta, mai jos!

Timp de preparare | 20 minute |
Timp de gatire | 1 h |
Portii |
persoane
|
Ingrediente
- 4 felii bacon tăiate mărunt
- 1 lingură ulei de floarea soarelui sau de măsline (pot fi și două - sau unt!)
- 1 buc. ceapă tocată
- 1 buc. morcov tocat sau tăiat cubulețe mici
- 1 buc. pastârnac tocat sau tăiat cubulețe mici
- 1 buc. țelină tocată sau tăiată cubulețe mici
- 1 buc. cartof tăiat cubulețe
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță cimbru (proaspăt sau uscat)
- 2 căni pește fără oase (somon, cod etc), tăiat bucăți (sau o conservă sau două de pește în suc propriu)
- 1 cană midii proaspete sau din conservă, cu tot cu zeama din conservă
- 1 cutie smântână pentru gătit 15% grăsime sau cum vă place
- 2 litri apă
Ingrediente
|
![]() |
Etape
- Cum se face: se călește un pic ceapa cu baconul, se adaugă legumele, apoi condimentele și apa. Se adaugă peștele după ce au fiert bine legumele, apoi, la final, smântâna. Dacă vă place mai cremoasă, se poate adăuga o lingură de făină într-o cană de apă rece înainte de a adăuga smântână și se dă într-un clocot rapid.
Notitele retetei
Bun cu crutoane sau pâine prăjită sau, cel mai bun, turnată într-o pâine veche cu miezul scobit (și nu mai trebuie nici spălate vasele).
Poftă bună!
Partajeaza reteta