sâmbătă, iunie 19, 2021
Home > Reteta > [vegan] Salată de vinete cu maioneză… de nucă!

[vegan] Salată de vinete cu maioneză… de nucă!

Poate te-ai gândit la asta, poate nu, cert e că noi am descoperit preparatul ăste vegan divin dintr-o pură întâmplare. Adică voiam să facem Dolmathakia (sărmăluțe grecești în foi de viță, cu orez și mentă, după rețeta de pe TheSpruceEats.com), și nu aveam muguri de pin, așa că am zis OK, avem nucă, le facem un twist neaoș românesc și vedem ce iese. Așa că punem nuca la înmuiat peste noapte. A doua zi, surpriză! Foile de viță la borcan cumpărate special pentru sărmăluțe erau așa de firave și moi, că le-am aruncat – nu se puteau folosi! Și am rămas cu nuca înmuiată și cu pofta de ceva bun. La disperare, știți cum e, deschizi frigiderul și te gândești ce ai putea face rapid și delicios, ca să stingi pofta cea mare – în frigider nu erau decât două vinete stinghere și alte mărunțișuri total neapetisante, gen iaurt, morcovi, ouă…

Idee! Dacă am face o salată de vinete? Dar n-avem nici maioneză! Bollocks! Și cu nuca aia înmuiată ce facem? O blenduim și o punem în slata de vinete. Na, că iese și vegană (sau de post).

Și așa s-a născut:

Salata de vinete cu maioneză… de nucă!

 

 

Imprima reteta
Salată de vinete cu maioneză de nucă - rețetă vegană
Se poate bate oricând cu salata de vinete cu maioneză cu ou, maioneză de năut, maioneză de la magazin sau de la vecina. Și conține nucă, deci e sățioasă, nu trece prin stomac într-o oră să-ți fie iar foame.
Categorie Antreuri, Salate
Specific Vegan, Vegetarian
Keyword nucă, vinete
Timp de preparare 40 minute
Timp de gatire 10 minute
Timp de asteptare 3 ore
Portii
porții
Ingrediente
Categorie Antreuri, Salate
Specific Vegan, Vegetarian
Keyword nucă, vinete
Timp de preparare 40 minute
Timp de gatire 10 minute
Timp de asteptare 3 ore
Portii
porții
Ingrediente
Etape
  1. Se pune nuca la înmuiat în apă rece, cel puțin 3 ore sau, mai bine, peste noapte. După ce e înmuiată, se scurge apa, se adaugă uleiul și zeama de lămâie și se blenduiește până se face o pastă fină. Dacă e nevoie, se adaugă apă, pentru a ajunge la consistența dorită, de smântână foarte groasă / maioneză.
  2. Se coc vinetele, se spintecă și se pun la scurs, să iasă zeama amară. Se curăță când s-au răcit. Se toacă amarnic.
  3. Se amestecă vinetele tocate cu maioneza de nucă, se potrivește de gust cu sare. Cine vrea cu ceapă, adaugă ceapa tocată fin.
Notitele retetei

Merge perfect cu pâine de casă sau măcar cu o pâine bună sau măcar prăjită.

Partajeaza reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: