Dacă în articolele precedente am acoperit alimentele neperisabile esențiale și alimentele conservate pe care le poți lua cu tine în călătoriile cu rulota, de această dată îți vom prezenta câteva rețete de călătorie, care să te inspire și să-ți arate cât de ușor este să te poți bucura de mese delicioase la drum lung.
Îți propunem un meniu pentru întreaga zi la rulotă:
- La micul dejun: Fulgi de ovăz cu banane și unt de arahide (citește rețeta mai jos – e atât de simplă, că e aproape inutil s-o scriem ca rețetă de sine stătătoare – ideea e să ai rețeta de bază și ideea, pentru că apoi poți face și zeci de combinații delicioase adăugând gemuri, fructe de sezon, fructe uscate și tot așa).
- La prânz: Piept de pui la grătar cu piure de cartofi și murături
- La cină: Paste cu sos de roșii și busuioc

Timp de preparare | 15 minute |
Portii |
persoană
|
Ingrediente
- 4 linguri fulgi de ovăz
- 3 lingurițe miere
- 2 lingurițe unt de arahide
- 60 ml lapte (se poate folosi și laptele praf)
Ingrediente
|
![]() |
Etape
- Se amestecă banana pisată cu laptele și mierea, având grijă să rămână câteva felii de banană pentru a decora castronelul la final.
- Se pune acest amestec la fiert pentru câteva minute, adăugându-se fulgii de ovăz.
- Amestecul se lasă să se răcească vreme de 1 minut.
- Se adaugă untul de arahide și feliuțele de banană.
Partajeaza reteta