duminică, noiembrie 16, 2025
Home > Reteta > Salată de murături asortate cu gogoșari, ardei și conopidă

Salată de murături asortate cu gogoșari, ardei și conopidă

Salata asta are origini bulgărești, dar circulă toamna pe grupurile de Facebook și are și de ce: se face în câteva minute, adică efectiv durează cât să speli și să tai toate legumele și cât le transferi – a doua zi! – în borcane. E dulce-acrișoară, crocantă și decorativă și va arăta fantastic la petrecerile iernii. Ar arăta ea bine și în primăvară, dar nu rezistă până atunci, oricâtă ai face.

Ai nevoie de câteva legume care se găsesc din belșug toamna și ai putea s-o faci și tot restul anului, dar, din păcate, doar toamna se găsesc gogoșari (deși e posibil să se poată înlocui cu ardei grași roșii din cei cărnoși).

Legumele se spală și se taie cum îți plac de mărunt; unii le preferă feliuțe din care „să înțeleagă ceva”, alții le preferă mărunțite, ăștia din urmă fiind de obicei aceia care o mănâncă direct din borcan, cu lingura.

În orice caz, înainte să te apuci, să știi că ai nevoie doar de un vas destul de mare și de o lingură, iar de borcane poți face rost până a doua zi. Să nu adaugi nimic în plus! Legumele vor face destulă zeamă, fii pe pace și ai încredere în rețetă!

Să trecem la treabă deci și să punem pentru iarnă una din cele mai gustoase conserve care există: o salată de murături asortate cu gogoșari, ardei și conopidă!

Iar dacă ți-a plăcut, pomenește numele Ruxandrei R., pentru că ea a adus-o în cămările noastre!

Imprima reteta
Salată de murături asortate cu gogoșari, ardei și conopidă
Salată de murături asortate cu gogoșari, ardei și conopidă ușor de făcut și delicioasă, crocantă și colorată! Se face incredibil de ușor, nu trebuie sterilizare și nu trebuie fiert nimic! Legumele lăsă zeamă destulă până a doua zi!
Categorie Conserve, Salate
Keyword ardei, conopidă, salată
Timp de preparare 20 minute
Timp de asteptare 24 h
Portii
borcane
Ingrediente
Categorie Conserve, Salate
Keyword ardei, conopidă, salată
Timp de preparare 20 minute
Timp de asteptare 24 h
Portii
borcane
Ingrediente
Etape
  1. Se taie legumele și se amestecă totul.
  2. A doua zi se pun în borcane și se pun direct în cămară. Nu trebuie fierte, sigilate, sterilizare, nimic.
Notitele retetei

Se poate înlocui pătrunjelul cu frunze de țelină.

Sarea se pune după gust, atenție să nu iasă prea sărate! Deci, pe gustate!

Poftă bună la salată de murături asortate cu gogoșari, ardei și conopidă!

P.S. Pozele cu amestecul sunt făcute cu telefonul, cele cu borcane sunt făcute cu Gemini. Gustul e real 100%!

Partajeaza reteta